Meteen naar de inhoud

Concepten en plannen 2022

28 november 2021
Het najaar gaat langzaam over in december. Blaadjes zijn gevallen, sprookjes zijn gespeeld en Nacht-Theater staat weer op de vloer.

Voor de meesten breekt er een winterslaap aan, maar niet voor Jimmy. Jimmy schrijft juist nu zijn concepten en plannen voor het volgende seizoen, zodat we in het nieuwe jaar met nieuwe scripts kunnen gaan werken. Wat tipjes van sluiers:

  • De jongeren van Jong NT zullen aan de gang gaan met het absurde drama Terug, waar het slechtste van de mensheid wordt geprojecteerd op de onschuld.
  • System Dreaming is de poging om cyberpunk op een theatervloer neer te zetten. Waarbij onze hedendaagse geschiedenis tot onverschilligheid wordt genuanceerd.
  • Half Past Dead wordt een psychologische, maar vooral een psychedelische trailer. Geschikt voor huiskamers en kleine speelplekken. Misschien meer game dan theater.
  • Misschien Morgen Anders vertelt het Kafkaëske verhaal tussen Hans en Pascal. Bovenkant en onderkant ontmoeten elkaar; en het regent.

En dan hebben we het nog niet eens gehad wat we met de festivals gaan doen… Nacht-Theater mag weer, dus Nacht-Theater doet dan ook weer!